Korjausasiat

Tarjoamme tehokasta ja suunnitelmallista isännöintiä sekä ajankohtaista taloushallinnon palvelua. Käytössämme ovat alan uusimmat ohjelmat.

Parvekkeet

Parveke, jolle on kulkuyhteys vain osakehuoneiston kautta, kuuluu osakehuoneistoon. Parvekkeelle, jolle on kulkuyhteys useammasta osakehuoneistosta, on näihin huoneistoihin oikeuttavien osakkeiden omistajien sovittava parveketta koskevasta kunnossapidosta ja muutostyöstä. Parvekkeen hallintaoikeudesta ja kunnossapitovastuusta voidaan määrätä toisin yhtiöjärjestyksessä.

Yhtiön on pidettävä kunnossa rakennuksen ulkopinta myös sellaisen parvekkeen osalta, joka on osakkeenomistajan hallinnassa.

Asukkaat voivat omilla toimillaan vaikuttaa parvekkeidensa kunnossa pysymiseen. Asukkaan olisi hyvä poistaa talvella parvekkeilta lumi ja lumisohjo. Muina vuoden aikoina olisi hyvä huolehtia, ettei parvekelattialla seiso vettä tai loju kastuneita mattoja. Parvekelasit ovat hyvä tapa suojata parveke lumelta ja vedeltä säästäen parveketta kosteusrasituksilta.

Jälkikäteen asennettujen parvekelasien kunnossapitovastuu on osakkaalla. Kunnossapitovastuu on voitu siirtää asunto-osakeyhtiölle, mikäli kaikkiin parvekkeisiin on taloyhtiön toimesta asennettu parvekelasit. Osakkaiden vastuulla oleva parvekelasien kunnossapitovastuu on syytä mainita yhtiöjärjestyksessä.

Kysyttävää?

Taloyhtiösivu

Asiakirjatilaus

Siirry tilaamaan asiakirjoja